HET IS EEN VEEL GEHOORDE ONWAARHEID: JE KUNT GEEN SPIERMASSA OPBOUWEN BOVEN JE VEERTIGSTE. ONZIN. ZELFS BOVEN JE ZESTIGSTE KUN JE NOG FLINK IN SPIERMASSA AANKOMEN

Zowel voor vrouwen als voor mannen geldt dat je als je ouder wordt je snel wat stijver voelt Eerder moe misschien. Kwaaltjes komen en lijken niet weg te gaan. De ouderdom heeft ingezet. Tenminste, dat denken we. Maar dit is niet helemaal waar. Veel van deze klachten komen voort uit onze leefstijl. Minder gezond eten, weinig echte beweging anders dan de sporadische wandeling of het grasmaaien in de tuin. Kijk eens naar je buik. Puilt daar iets? Meer dan eigenlijk zou moeten? En wat eet je nu op een dag? Geef je jezelf iets lekkers cadeau na een stevige wandeling? Neem je flink wat jus over je gekookte aardappelen met vlees. En eet je ook dat extra stukje nog op? Je bent niet alleen. De Westerse leefstijl heeft de neiging om jou veel teveel suikers, zout en ongezonde vetten te laten eten. En tijdens dat eten maakt je lichaam ook nog eens endorfine aan, een stof uit je hersenen die je een goed gevoel geeft. En dat zorgt weer voor een drang naar meer. Met name suikers en zout hebben dat effect. Maar wat is het effect op jouw lichaam? In de eerste plaats zorgt dit soort fast food voor pieken in je insuline, oftewel een onstabiele bloedsuikerspiegel. Nu is insuline nodig om glucose, het suiker in je bloed, te vervoeren naar plekken waar energie nodig is. Bijvoorbeeld je hersenen en spieren. Maar als je te vaak een insulineoverschot hebt, went je lichaam hieraan waardoor het steeds meer insuline nodig heeft om je bloedsuikerspiegel te laten dalen. Dit heeft direct impact op je vetverbranding want zolang er insuline in je lichaam aanwezig is, stopt je lichaam met vet verbranden. Waarom? Je lichaam krijgt voldoende energie binnen door het eten dat je eet. Daarnaast zorgt een overschot aan voeding ook voor vetopslag. Je voelt al aankomen dat voeding het belangrijkst focuspunt is om weer in shape te komen. Vandaar dat we stilstaan bij jouw leefstijl, voedingspatroon en samen berekenen we een voedingsstrategie waarmee jij je leefstijl sterk verbetert en waarmee je overtollig vet kunt verbranden. Dit laatste gaat niet zonder een compleet beweegschema. En dat hebben wij ontwikkeld, speciaal voor mensen die wat ouder zijn, al willen we hiermee niet zeggen dat oudere mensen niet gewoon 'normaal' kunnen meekomen in de sportschool Integendeel. Je voelt je misschien wel oud, maar dat ben je zeker niet! Wel houden we in het programma rekening met wat gevoeligere gewrichten en pezen maar uiteindelijk zul je net zo gespierd kunnen worden als iemand die tientallen jaren jonger is!


Hoe ziet het programma er uit?

Het programma beslaat drie fases van elk vier weken. Dus in totaal zijn we 12 weken bezig. Elke fase heeft een specifiek doel. 
Fase 1: Het fundament neerzetten. We evalueren je huidige leefstijl en ontwerpen een voedings- en beweegstrategie op basis van je persoonlijke doelen.  We werken aan je basisfitheid, het versterken van je grote spiergroepen en je core (buik en onderrugspieren). 
Fase 2: Grotere spieren ontwikkelen. Na vier weken ben je al een ander mens. Dat voel je. In deze fase pakken we door en gaan verder met het ontwikkelen van je spiermassa. Grotere spieren verbranden meer calorieën (en vet). Ook in rust.  Na deze fase zul je in de spiegel al een flinke progressie zien, en ook qua fitheid herken je jezelf niet meer terug.
Fase 3: De eindsprint: In deze fase gaan we je nieuwe leefstijl bestendigen. Dat betekent dat het het nieuwe normaal voor je zal worden. Ook geven we je fitness nog een extra boost met crossfit- en bodybuildingtraining. Aan het einde van deze fase evalueren we het traject met je en geven we je handvatten om je nieuw jou in stand te houden. 


Het programma kent een route voor beginners, gevorderden en ver gevorderden. Het is zowel thuis uit te voeren als in de sportschool.  Mocht je thuis willen trainen, dan zul je wel wat attributen moeten hebben, zoals dumbbells, een optrekstang en/of een setje fitnesselastieken. 

Wat gebeurt er na je bestelling?
 • Nadat we je bestelling hebben verwerkt, neemt je voorgestelde coach binnen een werkdag contact met je op om je eerste sessie in te plannen. 
 • Tegelijkertijd verzenden we boek 'Fitter is beter, afvallen en gespierd worden maar dan echt' naar je opgegeven adres
 • Tijdens of voorafgaande aan je intake, ontvang je een inlogcode naar ons fitnessportaal en de bijbehorende Fitter is beter app. Deze app kun je vinden in de Google Play Store of in de App store van Apple onder de naam 'Fitter is Beter App'. Installeer deze op je telefoon en log in met je inlogcode. Met deze app kan jouw coach je voortgang volgen. Tevens vind je in de app je gehele programma en kun je daarin je voortgang bijhouden. Dit geldt voor zowel voeding als voor je beweging. Wil je niet met de app werken? Geen probleem. Geef dit aan tijdens de intake en je coach zorgt ervoor dat je het programma in PDF-formaat ontvangt.

Wil je zelf aan de slag, zonder begeleiding? Dat kan! Bestel dan het ''Ik doe het zelf Programma'. Je krijgt dan het programma, het boek en toegang tot de Fitter is Beter App. Tevens kun je altijd een coach bereiken via ons WhatsApp-kanaal. Er zijn veel mensen die jou met deze variant zijn voorgegaan en met grote successen! Je kunt het programma altijd upgraden als je behoefte hebt een coaching. Neem hiervoor contact op via info@fitterisbeter.nl of via het WhatsApp-kanaal.
 
Is mijn betaling veilig?
Zeker! We werken met het beveiligde betaalsysteem van Mollie. Hiermee kun je op diverse manieren betalen, zoals met credit card of IDEAL. Dit laatste is de meest gebruikte manier van betalen. 

Fitter is Beter - 40+, 50+ of ouder Programma

45,00 voor drie maanden

(€ 15,00 per maand)
 • Persoonlijk beweegschema
 • Gebruik van de Fitter is Beter App (voeding en fitness)
 • Onbeperkte contactmomenten via ons Whatsapp-kanaal of email
 • Boek 'Fitter is beter, afvallen en gespierd worden maar dan echt' ISBN: 978-94-646-8098-0, ter waarde van €22,50

Fitter is Beter - 40+, 50+ of ouder Programma

291,00 voor drie maanden

(€ 97,00 per maand)
 • Intakegesprek
 • Persoonlijk voedingsschema
 • Persoonlijk beweegschema
 • Gebruik van de Fitter is Beter App (voeding en fitness)
 • Online monitoring van jouw voortgang door onze coaches
 • Wekelijks één vast online coachingsmoment
 • Onbeperkte contactmomenten via ons Whatsapp-kanaal of email
 • Feedback op de uitvoering en tips voor verbetering
 • Boek 'Fitter is beter, afvallen en gespierd worden maar dan echt' ISBN: 978-94-646-8098-0, ter waarde van €22,50