FIT BLIJVEN TIJDENS DE LOCKDOWN: TIJD VINDEN BLIJKT TOCH LASTIG

We kennen het nu allemaal wel: de hele dag achter je scherm thuis van online meeting naar online meeting. Tussendoor zaken uitwerken en ook nog je eventuele kinderen lesgeven. Deze situatie eist meer tol dan een dag op kantoor zitten. Het is daarom niet onverwacht dat veel mensen ’s avonds uitgeput op de bank ploffen zonder energie om nog iets te doen.

Kan het tij worden gekeerd? Is er een uitweg? Willen we wel een uitweg? Bijna alle thuiswerkers willen wel wat meer bewegen. Al was het maar om de coronakilo’s voor te blijven. Maar hoe, dat is vaak niet duidelijk. Af en toe even opstaan en wat strekbewegingen maken zet geen zoden aan de dijk. Dan maar googelen naar oplossingen voor dit probleem. En dan kom je terecht bij de vele websites over fitter worden. De ene met nog meer van sixpack voorziene sportgoden en godinnen dan de ander. Diep in je hart wil je dat ook, maar de weg er naartoe alleen al zorgt voor een snelle stijging van het cortisol in je bloed. En de ene site vertelt het een en de andere precies het tegenovergestelde. Wat moet je nu echt doen?

Het antwoord is niet heel erg moeilijk. De uitvoering daarentegen vergt lef en discipline. Allereerst is het belangrijk te erkennen dat je beweging nodig hebt en dat die dikker wordende buik niet het meest gezond voor je is. Daarna neem je je eetpatroon onder de loep. Ben je meer gaan eten nu je thuiswerkt? Probeer een vast patroon te maken en houd je daar aan. Eet totdat je vol zit en zeker niet meer. Verspreid je eetmomenten gelijkmatig over de dag.

Vervolgens plan je een vast beweegmoment in. Elke dag op eenzelfde moment. Een half uur tot drie kwartier is voldoende. Dat moment is alleen voor jou. Je wordt niet gestoord en hebt alle tijd om even flink te bewegen. Neem een laagdrempelig schema van oefeningen die je gelijk kunt starten en wissel dit af met een wandeling of even hardlopen. Kijk voor een goed programma in onze shop.

Maak hiervan een gewoonte. Net als tandenpoetsen en douchen. Dan houd je het vol en bereik je resultaat.