Het verhaal van onze oprichter


Ik ben jou. De keuzes waar jij nu voor staat, daar heb ik ook voor gestaan. En gemaakt. Internet is niet jouw vriend als het gaat om fitness. Ook boeken niet. Er is gewoon teveel informatie en veel spreekt elkaar weer tegen. En daarbovenop komen nog de vele fora waarop zogenaamde fitnessprofessionals jou goedbedoelde tips geven. Hoe kun je daar überhaupt nog iets werkbaars van maken? Na een jarenlange zoek- en ervaringstocht heb ik een programma gemaakt waar het beste inzit van bijna alle fitnesswerelden.

Zo heb ik diverse programma's van de commando's bestudeerd en uitgevoerd, waaronder het fitnessprogramma van de Navy Seals (een van de zwaarste dingen die ik ooit heb gedaan), heb ik een aantal bodybuildingsprogramma's gevolgd en heb ik me gewaagd aan crossfit. Uit deze programma's heb ik de elementen gepakt die aanwijsbaar hebben bijgedragen aan echt fitter en gespierder worden. Dit zijn trainingsprogramma's, voedingsschema's en enkele lifestlehacks. En dat heeft geresulteerd in het bedrijf FITTER IS BETER met haar doelgerichte programma's.

Naast actief te zijn bij FITTER IS BETER ben ik ondernemer en werk ik als bedrijfsadviseur. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik heb informatica (Bachelor) en bedrijfskunde (Master) gestudeerd en heb gewerkt voor grote adviesorganisaties. In die tijd heb ik (wereldwijd) diverse imposante opdrachten mogen uitvoeren. Dat was leuk, maar heeft zo zijn tol gehad op mijn lichamelijke gesteldheid. Veel onderweg eten, soms op vreemde tijdstippen. Weinig slaap en veel werk. Ook heb ik in mijn laat-twintiger jaren en gedurende mijn dertiger jaren niet veel aan sport gedaan. Het resultaat van dit alles: ik begon dik te worden.

Waar komt ineens die buik vandaan? Dit was een gedachte die ik had toen ik ineens erg bewust was van die strakke autogordel en hetgeen er rustigjes overheen puilde. Ook mijn conditie was ronduit slecht. Na een dag werken was ik te moe om nog iets te doen. Mijn energieniveau was laag. Ik wilde dat omdraaien. Weer fitter worden, sterker en van die vetbulten af. Dat heb ik bereikt.

Ik heb veel geprobeerd en van die ervaringen ook veel geleerd. Wat werkt wel, wat werkt niet? In welke situatie werkt het één beter dan het ander? Wat is bullshit en wat niet? Daarnaast heb ik veel gezien en gelezen. Ik heb diverse fitnesstrainingen gevolgd en me verdiept in voeding. Het goede heb ik, zoals gezegd, samengebracht in onze programma's. Programma's waarvan ik wenste dat ik ze had toen ik ooit begon. Programma's waarvan ik weet dat jij ervan zult profiteren. Ik gebruik ze uiteraard zelf ook en merk dat ik nog steeds progressie maak.

Ik ben nu midden veertig, fitter dan toen ik eind twintig was en zeker ook mentaal scherper. Daarnaast is mijn gezondheid sterk verbeterd. Ik heb een lagere rusthartslag, lagere bloeddruk en slaap beter. En als bijkomend voordeel: ik heb geen over-de-broek-puilende buik.

Veel succes en plezier met onze programma's. Geloof in jezelf!

Luc

Directeur en oprichter van Fitter is Beter.