HOE KRIJG JE MEDEWERKERS NU ECHT IN DE ACTIESTAND OM FITTER TE WORDEN?

In elk geval niet door elke vrijdagmiddag om vijf uur een bootcampsessie op de grasmat voor het kantoorpand te organiseren! Natuurlijk is het goed om diverse activiteiten te hebben voor medewerkers met als doel fitter en vitaler te worden, zoals deze bootcamps of diverse andere sportieve activiteiten. Maar kijk eens wie daarop afkomen? Slechts enkelen en vaak ook mensen die al relatief fit zijn. De mensen die er eigenlijk echt naar toe zouden moeten, blijven vaak weg.

Wat bewezen en beter werkt, is een doelgerichte aanpak. Medewerkers met (flink) overgewicht zijn gebaat bij een persoonlijke aanpak waarbij ze leren om zowel op het werk als thuis te werken aan hun gezondheid. En dit betekent een integrale aanpak die gaat over voeding, beweging en rust, gecombineerd met voorlichting, training en begeleiding.

Wij verzorgen deze trajecten. En dat leidt tot minder ziekteverzuim en betere productiviteit van deze doelgroep. Hoe? Allereerst door informatieve workshops waarin heel duidelijk wordt uitgelegd hoe een vitaliteitstraject nu echt werkt, hoe je moet beginnen, hoe je moet eten en hoe je dit ook echt kunt volhouden, hoe je om moet gaan met tegenslagen en ook dan kunt volhouden. Of met andere woorden: hoe je een echte transformatie of leefstijlverandering kunt bewerkstelligen.

Na deze sessie volgt een individueel traject met persoonlijke begeleiding. Dit leidt tot het beste resultaat. En tussentijds organiseren we intervisiesessies met andere deelnemers waaruit kracht en inspiratie wordt geput.

Dit alles duurt circa drie maanden, waarna de medewerker zelf in staat is om verder te gaan, al dan niet met (wat minder intensieve) begeleiding. Resultaten zijn vaak verbluffend! Deelnemers zijn enthousiaster over hun werk, veel productiever en, zoals eerder vermeld, minder vaak ziek.